گروه علوم تجربی قروه -زارعی

گروه علوم تجربی قروه -زارعی

علوم تجربی پایه هفتم و هشتم و نهم
گروه علوم تجربی قروه -زارعی

گروه علوم تجربی قروه -زارعی

علوم تجربی پایه هفتم و هشتم و نهم

باران مصنوعی

  
 
 

برای باروری ابر از۲روش هوایی وزمینی استفاده می شود.

روش هوایی :بیشتر مناسب برای فصل تابستان است که به سه طریق باروری درپایه ابرـ باروری درون ابر وباروری تاج ابر صورت می گیرد.درمناطق کوهستانی درفصل زمستان هم می توان از روش باروری زمینی استفاده کرد.

در روش هوایی موادلازم برای تولید هسته های میعان را بااستفاده از هواپیما به ابر تزریق می کنند.بعد از شلیک گلوله حامل یدید نقره توسط هواپیما یا راکت به داخل ابر حدود ۴۵ دقیقه بعد ابر شروع به باریدن می کند.این مدت زمانی است که ابر ازمکانی که برای باریدن درنظر گرفته شده فاصله می گیرد.برای همین مکان تزریق این موادباید به دقت انتخاب شود تا با محل مورد نیاز باران درلحظه بارش تطبیق پیدا کند.

درایران از ۲روش برای بارور کردن ابرها استفاده می شود که یکی روش بارداری قله ابر ودیگری باروری درون ابر است.برای باروری قله ابر از گلوله های پرتابی یدور نقره استفاده میشود.چون هنگام اجرای عملیات می توان ابر ومحل مناسب آن رادید.وعامل باروری سریع تر وبا دقت بیشتر به ابر تزریق می شود.

روش دیگر درکشورمان تزریق افقی نیتروژن مایع است گلوله های یدور نقره پرتابی هسته های یخی مصنوعی را واردمنطقه فوق سرد ابری می کنندونیتروژن مایع با ایجادسرمایش شدیددرابراز بخار آب وآب فوق سرد هسته های یخی تولید میکند.

سابقه باروری ابرها درایران

نخستین بار درسال ۱۳۵۳طرح باروری ابرها توسط وزارت نیرو برای افزایش ذخیره آبی سد های لتیان وکرج به وسیله یک شرکت کانادایی وبا استفاده از ۳۰ دستگاه ژنراتور زمینی تصعید یدور نقره ویک هواپیما اجرا شد.درسال ۱۳۶۷تجهیزات به جا مانده از طرح جاجرودوکرج به یزد منتقل شد وسپس درسالهای ۶۹ـ۷۰ـ۷۳ـ۷۴و۷۵عملیات باروری ابرها با استفاده از ژنراتور زمینی درارتفاعات شیرکوه یزد اجرا شد.درهرعملیات باروری از مقدار ناچیزی یدور نقره استفاده می شودوتحقیقات دردنیا هیچ گونه عوارض زیست محیطی را نشان نداده است .

در روش نیتروژن مایع هم چون نیتروژن پس از انتشار درهوا به سرعت تبدیل به گاز میشودهیچ گونه آلودگی ندارد.

بارورسازی ابرهای کوهساری

هوای مرطوب موقع صعود از کوهها سرد می شودوابرها تشکیل می شونداینهاابرهای کوهساری هستند.بارورسازی این نوع ابرها با استفاده از مواد مصنوعی باعث افزایش کارایی بارندگی میشود.زمان تاثیر مواد بارورسازی ۲۰تا۴۰دقیقه بعداز تزریق است وبا توجه به سرعت وحرکت ابر درفاصله حدود۴۰ ـ۵۰ کیلومتری محل تزریق اثرات بارورسازی نمایان می شود.

 

 نمونه های  اجرا شده:

اماراتی‌ها از باران مصنوعی شگفت زده شدن

گروهی از دانشمندان آلمانی و سوئیسی با استفاده از فناوریهای پیشرفته موفق شدند با ایجاد 52 رگبار مصنوعی در ابوظبی شهروندان امارات را شگفت زده کنند. این درحالی است که بسیاری از کارشناسان دستکاری آب و هوا را مورد انتقاد قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان شرکت سوئیسی Meteo Systems و موسسه ماکس پلانک در هامبورگ موفق شدند با استفاده از فناوریهایی که امکان کنترل آب و هوا را به انسان می دهند توفانهای مصنوعی شدیدی را ایجاد کنند.

بیشتر این بارانها در فصل تابستان بین ماههای جولای تا آگوست ایجاد شدند و حتی در برخی موارد بارشها به صورت تگرگ بود.

روزنامه نیویورک نیوز در خصوص اجرای این پروژه نوشت: این پروژه محرمانه با هزینه نزدیک به 11 میلیون دلار و با سفارش شیخ خلیفه بین زاید آل نحیان امیر ابوطبی اجرا شده است.

همچنین برپایه گزارش Arabian Business، در یک دوره بیش از 122 روز در طول ماههای تابستان این گسیلگرها 74 مرتبه مورد استفاده قرار گرفتند و در این مدت رطوبت هوا را به 30 درصد رساندند. در نتیجه در منطقه "العین" ابوظبی 52 رگبار غیرمنتظره باریدن گرفت.

روزنامه ساندی تایمز در خصوص چگونگی ایجاد این بارانها نوشت: این محققان برای ایجاد میدانهای ذرات دارای بار منفی در آسمان ابوظبی از دستگاههای "یونیزه کننده غول پیکری" استفاده کردند. این میدانها برای تشکیل ابر و در نتیجه تولید باران بسیار موثرند.

به گفته این محققان، این اولین بار است که انسان موفق شده است بدون نیاز به کمک طبیعت به صورت مصنوعی باران ایجاد کند.

 

 اماراتی‌ها از باران مصنوعی  شگفت زده شدن

روش دستکاری آب و هوا و ایجاد باران در ابوظبی

کارشناسان هواشناسی ایتالیا در این خصوص نظر دیگری دارند. این محققان در این خصوص توضیح دادند: "درحال حاضر به نظر می رسد که این باران سازی یک کشف موثر و متحولانه باشد اما باید به اطلاعات واقعی و با جزئیات دقیق مربوط به هواشناسی دقت کرد."

براساس گزارش لارپوبلیکا، این کارشناسان خاطر نشان کردند که بیش از 50 سال است که اخبار مربوط به دستکاری مصنوعی آب و هوا منتشر می شود که اغلب نتایج سر در گم کننده ای داشته اند.

 

 اماراتی‌ها از باران مصنوعی  شگفت زده شدن

این محققان افزودند: "کشورهای غربی از پایان دهه 70 این نوع آزمایشات را به دلیل کسب نتایج نامطمئن ترک کردند اما مسئله عجیب اینجا است که در دهه اخیر، اخبار موفقیت آمیز این آزمایشات همیشه از کشورهایی مثل چین، تایلند، روسیه و اکنون امارات رسیده اند و برای مثال هرگز اخباری از این قبیل از آمریکا که بهترین تحقیقات علمی درباره اتمسفر را دارد و باید مشکل خشکسالی در بسیاری از مناطق بیابانی خود را حل کند اعلام نشده است. در حقیقت در این کشورها هرگز اطلاعات فنی دقیق و شفافی از روش این دستکاریهای آب و هوایی منتشر نمی شود و همیشه تنها اخباری با تیترهای "ما این کار را انجام دادیم" منتشر شده و در ادامه آن یک سکوت طولانی حاکم می شود."

کارشناسان هواشناسی ایتالیایی با ذکر یک نمونه اظهارات خود را پایان دادند: "چند سال قبل روسیه و سال گذشته چین اعلام کردند که روشی را برای جلوگیری از بارش برف بر روی فرودگاهها پیدا کرده اند. این درحالی است که تنها 10 روز قبل هوایپماهای نیمی از نیمکره شمالی از نیویورک تا لندن به دلیل بارش شدید برف روی زمین ماندند. اگر این متد متحولانه واقعا در دسترس یود شاید بزرگترین فرودگاههای دنیا میلیاردها دلار خسارت نمی دیدند و اگر روسیه واقعا این فناوری را در اختیار داشت فرودگاه دوموددف مسکو نیز بسته نمی شد."

گردآوری : پایگاه اینترنتی تکناز

مطالب جالب  درباره باروری ابرها در ایران از

سایت آبخیزداری - لینک = طرز تشکیل باران مصنوعی - بارن اسیدی- فرسایش - سونامی - سدهای ایران به روایت سایت آبخیزداری ایران

2-  لینک سایت ویکی پدیا

 
نظرات 2 + ارسال نظر
karo khaldyan دوشنبه 9 دی 1392 ساعت 19:02

سلام.باران مصنوعی دیگه چیه؟یعنی انسان ها میتونن یه ابر بارانی خیلی بزرگ درست کنند؟باتشکر کارو

ع.ج سه‌شنبه 3 دی 1392 ساعت 20:28

با سلام لطفا بگید که برای ثلث اول از جزوه ی اقای احمدی میاد؟یا نه؟ایا از جزوه هایی که به ما دادن از اونا میاد یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ((((لطفا جواب بدید)))) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

روز چهارشنبه امتحان عربی مورخ 11/10/92 سر جلسه کاملا توضیح داده شد

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.